OVER ONS

 

Hangers met foto en tekst of geboortesteen in zilver en goud

 

Je dierbaarste momenten altijd bij je!

Je leven kent zoveel mooie en dierbare momenten. Er zijn een paar van die speciale momenten die je nooit wilt vergeten en bij je wilt dragen. Die momenten die bepalend zijn geweest voor jouw leven, jouw emoties en waaraan je de herinneringen niet wilt verliezen. Je dierbaarste momenten altijd bij je!

Wij vinden het leuk om samen met jou die momenten vast te leggen in de vorm van prachtige gepersonaliseerde zilveren hangers met foto’s, namen, teksten en geboortestenen. Helemaal uniek voor jou en je herinnering en voor altijd bij je. Koester je mooiste momenten, leg ze vast en draag ze altijd bij je!

De geschiedenis van sieraden in het algemeen

Sieraden worden sinds het bestaan van de mensheid gebruikt voor dezelfde doeleinden. Het versieren van het lichaam. Dit om aandacht te trekken bij het andere geslacht, hetzelfde geslacht of om een boodschap uit te stralen als rijkdom, functie en stijl van leven. Sieraden worden voornamelijk gebruikt als status symbool. Veelgebruikte materialen door de eeuwen heen zijn; botten, schelpen, stenen en metalen als goud en zilver. De edelsmeedkunst zorgde voor het gebruik van goud, zilver en brons. Hierdoor steeg ook de waarde. Sinds de zestiger jaren van de vorige eeuw vond er een verandering plaats. De vormen, kleuren en het design werden heel belangrijk voor sieraden.

De ontwikkelingen voor mannen en vrouwen

Van oudsher werden sieraden, als lichaamsversiering, voornamelijk door de vrouwen gedragen. Sieraden door mannen gedragen hadden dikwijls een praktische functionaliteit. Bijvoorbeeld de zegelring uit het Romeinse Rijk. Pas later begonnen mannen meer sieraden te dragen dan de zegelring. De vrouwen droegen een mooie elegante dunne ring van goud of zilver, oorbellen, arm en halsbanden, halskettinkjes en enkelbandjes.

Trends in sieraden

Sieraden hoeven tegenwoordig voor veel mensen niet per se een status symbool te zijn. Men heeft bij iedere set kleren een bijpassend sierartikel. De ring speelt vaak nog een rol bij een huwelijksaanzoek maar dit is meer vanuit tradities. Wie veel geld heeft, heeft nog wel eens de behoefte om zijn welvaart te tonen middels een sieraad.

Hangers of medaillons 

Een hanger of medaillon is een sieraad bedoeld om te dragen aan een halsketting of halsring. De hanger kan nog opgesplitst zijn in een gedeelte dat uitsluitend ter versiering dient en het eigenlijke onderwerp. Hangers kunnen in allerlei materialen worden uitgevoerd; zilver, goud, doublé, onedele metalen, kunststof, hout en glas gebruikt. De maat van een hanger kan variëren van 0,5 cm tot 10 cm of zelfs meer. Onderwerpen op hangers kunnen religieus, symbolisch, astrologisch, een eigen naam, naam van een geliefde of geliefde mensen zoals kinderen en kleinkinderen zijn.

Esthetiek bij het dragen van hangers of medaillons 

Het mooiste komt een hanger of medaillon tot zijn recht als er geen andere hangers of kettingen bij gedragen worden. Een donkere achtergrond of een trui van mooi stof kunnen  een mooi contrasterend effect geven. De beweeglijkheid wordt vergroot door de hanger bijvoorbeeld aan een ketting over een coltrui te dragen.

 

Het team van

MyDesires.nl

 

Alle | Tekst | Foto | Foto en tekst | Geboortesteen | Geboortesteen en tekst |  Winkelmand | Afrekenen  | E-mail | Klantenservice

4 2 - Over ons

Pin It on Pinterest